Aanbod

CrossFitafbeelding 1

Wil je meer weten over CrossFit? Meld je dan aan voor een gratis proefles om kennis te maken met de CrossFit community en te ervaren wat een CrossFit workout te bieden heeft.

Laat je niet afschrikken door de ‘rauwe’ manier van trainen, de intensiteit de zware gewichten. Alle workouts zijn geschikt en uitvoerbaar voor ieder individu op zijn of haar eigen niveau en intensiteit.

Belangrijk om te weten is dat CrossFit Den Bosch geen sportschool is, maar een trainingscentrum. Omdat wij steven naar optimaal resultaat, hanteren wij een inschrijfprocedure en stappenplan om elk lid of toekomstig lid optimaal te begeleiden.

Aanmelden voor een gratis proeftraining kan via deze link.

Heb je al ervaring met CrossFit training en wil je weten wat de mogelijkheden zijn om lid te worden? Neem dan telefonisch contact met ons op via 06 16 48 18 01, of stuur een e-mail naar info@crossfitdenbosch.nl.

afbeelding 2Proefles

Kom langs bij CrossFit Den Bosch om kennis te maken met de manier van trainen, de locatie en de trainers. Wij bieden je graag een gratis proefles aan zodat je kunt ervaren wat CrossFit inhoudt. Wij zorgen dat jouw eerste ervaring met CrossFit leuk en uitdagend zal zijn, welk trainingsniveau je ook hebt. Dit kan elke maandag om 19.00 uur en elke zaterdag om 10 uur.

 

Aanmelden voor een gratis proeftraining kan via deze link.

On-Ramp

Het On-Ramp programma is een introductiecursus voor mensen die geen of weinig ervaring hebben met CrossFit. In het On-Ramp Programma leer je de 9 fundamentals die nodig zijn om veilig en verantwoord te kunnen trainen. De bewegingen zijn uniek en vergen wat tijd en energie voordat je deze beheerst. In de cursus leer je meer over CrossFit en waarom wij denken dat dit een goede manier is om fit te worden. De groep zal uit maximaal 6 deelnemers bestaan, zodat er voldoende aandacht is voor elk individu.

Wanneer starten met On-Ramp?afbeelding 3

Ons On-Ramp programma begint elke eerste week van de maand en duurt 4 weken.

Deze introductiecursus bevat 8 lessen die elk 1 uur duren. Deze lessen zijn verdeeld over een periode van 4 weken van twee lessen per week. Dit zijn lessen die je allemaal dient te volgen voordat je deel kan nemen aan de CrossFit trainingen. Je geeft je op voor 4 weken en dus werk je 8 lessen met dezelfde mensen aan de 9 fundamentals. Je hebt de keuze uit een middag- en avondcursus.

Mis je een les? Dan zal je deze les(sen) tegen betaling in een 1 op 1 sessie in kunnen halen.

 

On-Ramp private (1 of 2 personen):

On-Ramp private is voor mensen die geen mogelijkheid vinden om de groepstrainingen te volgen.

Met dit programma kun je samen met een coach 1 op 1 trainen totdat je de 9 fundamentals bewegingen beheerst. Dit varieert tussen de 5 en 8 lessen van 1 uur.

Personal Training

CrossFit Den Bosch biedt ook personal training aan. We stellen een programma samen dat precies is afgestemd op jouw situatie en bieden je tevens een voedings- en lifestyleplan.

Personal training is met name geschikt wanneer je;

– Een blessure hebt gehad.

– Snel een specifiek doel wil bereiken, bijvoorbeeld afvallen.

– Ondersteunende training nodig hebt voor een specifieke sportprestatie.

Het is ook mogelijk om personal training voor groepen te boeken. Dit is interessant voor bijvoorbeeld sportclubs die de kracht en het uithoudingsvermogen van een team willen verbeteren. Maar ook voor bedrijven is dit een goede manier om het personeel fitter te krijgen, de onderlinge band te versterken en daardoor een lager ziekteverzuim te creëren.

Meer informatie over personal training is op te vragen door middel van het contactformulier.

Blessurebehandeling

CrossFit Den Bosch werkt met een unieke behandelmethode genaamd Mylogenics.

Mylogenics is een relatief nieuwe en zeer veel omvattende test- en behandelmethodiek in de wereld van revalidatie, blessure behandeling en fysieke verbeteringen, waarbij het direct boeken van resultaat voorop staat. In tegenstelling tot vele andere behandelmethoden behandelt Mylogenics de oorzaak van de klacht, en niet het gevolg. Omdat het ontstaansmechanisme van uw klachten wordt behandeld, kun je zelfs na jaren van klachten en behandelingen door diverse therapeuten, direct verlichting ervaren.

Welke klachten zijn o.a. goed te behandelen met een Mylogenics

behandeling?

 • (Lage) rugklachten
 • Liesklachten
 • RSI klachten
 • Tenniselleboog
 • Golfarm
 • Zenuwpijn (uitstraling naar armen, handen, benen of voeten)
 • Nekklachten / hoofdpijn
 • Schouderklachten
 • Frozen shoulder
 • Knieklachten
 • Shinsplits / scheenbeenvliesontsteking
 • Carpaaltunnelsyndroom AFBEELDING 4
 • Achillespees ontsteking
 • Slijmbeursontstekingen
 • Pijn tijdens zitten en opstaan
 • Instabiliteitklachten / bekkeninstabiliteit

Hoe ziet een behandeling eruit?

Een behandeling is een combinatie van onderzoeken en behandelen. De “practitioner” gebruikt zijn/haar handen om de structuren (spieren, pezen, etc.) te voelen en eventuele “verklevingen” vast te stellen. Deze “verkleefde” weefsels worden daarna behandeld door directe spanning te geven terwijl de patiënt de specifieke beweging maakt.

Wanneer merk ik verbetering?

De meeste mensen ervaren direct na de eerste behandeling al verbetering. Dit is te merken in de vorm van een groter bewegingsuitslag, minder pijnklachten, meer kracht of verminderde tintelingen.

Kan een behandeling ook mijn prestaties verbeteren?

Prestaties variërend van golf, zwemmen, vechtsport, turnen, spelsporten, CrossFit, etc. kunnen aanzienlijk verbeteren door een behandeling aan de betrokken structuren (spieren).

Hoe lang duurt een behandeling?

Een behandeling duurt ca. 30 – 45 minuten. Over het algemeen zijn er tussen de 1 – 8 behandelingen nodig. Het komt echter regelmatig voor dat er na 1 behandeling al geen klachten meer zijn.

Kosten per behandeling zijn € 65,-

Meer informatie over Mylogenics is op te vragen door middel van het contactformulier.

afbeelding 5