Crossfit

Wat is Crossfit?

CrossFit is het nieuwe fitness! CrossFit is een ‘back to basic’ fitnessprogramma dat is bedacht door voormalig gymnasten Greg en Lauren Glassman om de beoefenaar ervan optimaal voor te bereiden op ‘het onverwachte’ in het leven, ongeacht het werk dat iemand doet of sport die wordt beoefend. Oorspronkelijk werd het gebruikt door overheidsdiensten (leger, politie, brandweer) en atleten, maar door de schaalbaarheid van het programma bleek het ook ideaal en zeer effectief voor niet-professionals.

CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. De filosofie achter CrossFit is om niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling zou leiden.

Er komt geen fitnessapparaat aan te pas en er wordt veelal gebruik gemaakt van functionele bewegingen waarbij het hele lichaam betrokken wordt: tillen, gooien, duwen, (op)trekken, klimmen, springen en rennen. Daardoor versterken we het prestatievermogen op alle tien de domeinen van fitheid:

  • Uithoudingsvermogen
  • Zuurstofopname
  • Kracht
  • Flexibiliteit
  • Power
  • Snelheid
  • Coördinatie
  • Wendbaarheid
  • Nauwkeurigheid
  • Balans

Gedurende de training wordt er gebruik gemaakt van barbells, dumbbells, kettlebells, tractorbanden, zandzakken, touwen en pull up bars. Het doel van CrossFit is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit en gezond te worden. Of je nou brandweer, huisvrouw, politieagent, tiener, grootouder of kantoormedewerker bent. Iedereen heeft baat bij CrossFit en haalt resultaat.

De beste manier om Crossfit te begrijpen is om het eens te zien en het te proberen. Je kunt via deze site contact met ons opnemen voor uitleg en een proefles(link), maar je bent natuurlijk ook van harte welkom om gewoon binnen te lopen.

Wat is een WOD?

Een CrossFit training is opgebouwd uit een warming-up, kracht of techniek gedeelte en een WOD wat staat voor “Workout Of the Day”. Door met verschillende oefeningen, materialen en intensiteit te variëren is de WOD elke keer weer anders en doe je dus nooit dezelfde training.

In het lesrooster kun je zien wanneer de WOD’s plaatsvinden. Schrijf jezelf altijd in voor een WOD wanneer je wilt trainen, want door maximaal 8 mensen toe te laten per training houden we de kwaliteit hoog.

Voor wie is CrossFit?

CrossFit is geschikt voor IEDEREEN! Het CrossFit programma is zo ontwikkeld dat het perfect te schalen is naar elk gewenst niveau, onafhankelijk van je getraind- of ongetraindheid. Iedereen tussen de 10 en 80 jaar kan deelnemen aan CrossFit. Er is echter wel één vereiste: men moet bereid zijn om hard te werken!

Wat jouw doel ook is; strakker in je vel, betere gezondheid, beter worden in je huidige sport, meer spiermassa, etc. CrossFit is de manier om dit te realiseren. Met onze gevarieerde, intensieve en goed opgebouwde trainingen gecombineerd met een gezonde manier van eten (LINK) en jouw inzet is het mogelijk om al jouw doelen te bereiken.

Over Crossfit Den Bosch:

CrossFit Den Bosch wil effectief en betaalbaar trainen toegankelijk maken voor iedereen in de omgeving van Den Boch. Kwaliteit en goede begeleiding staan centraal. Wij willen de box zijn waar jij graag komt om te werken aan een gezondere, fittere en slankere versie van jezelf.

CrossFit Den Bosch is anders dan de meeste sport- en fitnesscentra. De eerste vraag die mensen vaak aan ons stellen als zij binnen komen is; waar zijn alle apparaten? Die zijn er dus niet! Hier gebruik je jouw lichaam als apparaat om functionele bewegingen te maken die vaak gecombineerd worden met vrije gewichten zoals halters, dumbells, kettlebells, turnringen, zandzakken, touwen, etc. Deze combinaties zullen vele malen effectiever zijn dan 30 minuten op de crosstrainer of 3 x 12 herhalingen biceps curl. Don’t use machines, become one!

Hoe vaak hoor je niet dat mensen de sportschool saai vinden worden en daardoor minder vaak gaan trainen? Wij willen onze leden bevrijden van deze saaie routine.

Er zit een atleet in iedereen! Door fysieke uitdagingen helpen we je om jouw vaardigheden te verbeteren en jouw lijf gezonder en sterker te maken. Dit zorgt ervoor dat je het leven makkelijker aankunt, je een fitter mens bent, geen blessures/klachten hebt en je niet of minder ziek bent.