‘back to basic’ fitnessprogramma

WAT IS CROSSFIT?

Home » Wat is Crossfit

Functioneel bewegen

CROSSFIT: HET NIEUWE FITNESS

CrossFit is het nieuwe fitness! CrossFit is een ‘back to basic’ fitnessprogramma dat is bedacht door voormalig gymnasten Greg en Lauren Glassman om de beoefenaar ervan optimaal voor te bereiden op ‘het onverwachte’ in het leven, ongeacht het werk dat iemand doet of sport die wordt beoefend. Oorspronkelijk werd het gebruikt door overheidsdiensten (leger, politie, brandweer) en atleten, maar door de schaalbaarheid van het programma bleek het ook ideaal en zeer effectief voor niet-professionals.

CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier, in een hoge intensiteit, zo snel mogelijk uitgevoerd. De filosofie achter CrossFit is om niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling zou leiden.

Er komt geen fitnessapparaat aan te pas en er wordt veelal gebruik gemaakt van functionele bewegingen waarbij het hele lichaam betrokken wordt: tillen, gooien, duwen, (op)trekken, klimmen, springen en rennen. Daardoor versterken we het prestatievermogen op alle tien de domeinen van fitheid:

De filosofie achter CrossFit is om je niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel maar juist continu te werken aan de 10 algemene fysieke vaardigheden. Hierdoor kan eenzijdige fysieke ontwikkeling voorkomen worden.

Gedurende de training wordt er gebruik gemaakt van barbells, dumbbells, kettlebells, tractorbanden, zandzakken, touwen en pull up bars. Het doel van CrossFit is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit en gezond te worden. Of je nou brandweer, huisvrouw, politieagent, tiener, grootouder of kantoormedewerker bent. Iedereen heeft baat bij CrossFit en haalt resultaat.

Trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte of krachtonderdeel om de CrossFit bewegingen te leren en sterker te worden als individu.
De les eindigt met een intensieve training WOD (Workout of the Day) variërend van 5 tot 30 minuten. De resultaten van alle deelnemers van deze WOD worden op een whiteboard bijgehouden om een sport- / competitie-element aan de training toe te voegen.

De beste manier om Crossfit te begrijpen is om het eens te zien en het te proberen. Je kunt via deze site contact met ons opnemen voor uitleg en een proefles, maar je bent natuurlijk ook van harte welkom om gewoon binnen te lopen.

Become a Badass

CROSSFIT VERBETERT JOUW:

 • 01

  Uithoudingsvermogen en Zuurstofopname

  Het vermogen van je lichaamssystemen om zuurstof te verzamelen, te verwerken en af te leveren.

 • 02

  Kracht

  Het vermogen van een spier of combinatie van spieren om kracht te leveren.

 • 03

  Flexibiliteit

  Het vermogen om het bewegingsbereik in een bepaald gewricht te maximaliseren.

 • 04

  Power

  Het vermogen van je lichaam om zo snel mogelijk een zwaar object te verplaatsen.

 • 05

  Snelheid

  Het vermogen om de tijdscyclus van een herhaalde beweging te minimaliseren.

 • 06

  Coördinatie

  Het vermogen om een aantal verschillende bewegingspatronen te combineren tot een enkelvoudige duidelijke beweging.

 • 07

  Wendbaarheid

  Het vermogen om de overgangstijd te minimaliseren van het ene bewegingspatroon naar het andere.

 • 08

  Balans

  Het vermogen om de plaatsing van het lichaamszwaartepunt te controleren in relatie tot het draagvlak..

 • 09

  Nauwkeurigheid

  Het vermogen om bewegingen te controleren in een bepaalde richting of op een bepaalde intensiteit.

Maak kennis met Crossfit

GRATIS PROEFLES

Wil je meer weten over CrossFit? Meld je dan aan voor een gratis proefles om kennis te maken met de CrossFit community en te ervaren wat een CrossFit workout te bieden heeft.

OCHTEND

Maandag: 7.00 - 10.00
Dinsdag: 7.00 - 10.00
Woensdag: 7.00 - 10.00
Donderdag: 7.00 - 10.00
Vrijdag: 7.00 - 10.00
Zaterdag: 8.00 - 12.00
Zondag: 9.00 - 12.00

AVOND

Maandag: 16.00 - 21.30
Dinsdag: 16.00 - 21.30
Woensdag: 16.00 - 21.30
Donderdag: 16.00 - 21.30
Vrijdag: 16.00 - 20.00
Zaterdag: -
Zondag: -

Scroll to Top